Educația copiilor nu este neapărat o misiune publică asumată în discursurile mele, totuși nu pot trece cu vederea adesea naivitatea atâtor părinți în bisericile noastre penticostale. Și iată un exemplu atât de banal: – peste tot vezi jucării care au într-o formă sau alta culorile curcubeului (simbol confiscat de LGBTQ). Ce îmi spune acest lucru?
1) Că părinții au cunoștințe foarte limitate despre amploarea mișcării LGBTQ și toate formele agresive de propagandă țintită către cei mici începând cu cele mai fragede vârste.
2) Că liderii bisericilor știu atât de puțin despre acest lucru sau au un mesaj neactualizat pentru părinții tineri.
3) Că cei care se declară mereu un fel de conservatori între conservatori au la fel, cunoștințe foarte puține despre acest lucru.
Să vă dau exemplu cum văd lucrurile: mulți predicatori fac mult caz pe tot felul de lucruri neesențiale cum ar fi: forme de închinare, tunsori, machiaj, barbă etc, în timp ce lucruri extrem de grave cum ar fi propaganda LGBTQ trec atât de neobservate, încât copiii lor își duc peste tot acele jucării cu simbolurile celei mai distrugătoare ideologii care a existat vreodată. Așa că peste ani se vor culege roadele. Vor fi copii care vor cere (la fel cum se întâmplă în Occident) ca părinții lor să își dea acordul pentru operații de schimbarea sexului. Alți tineri se vor declara homosexuali sau lesbiene, nu pentru că au convingeri personale în această direcție, ci pentru că mișcările LGBTQ a început și în țara noastră o campanie masivă de brainwashing (spălare de creier) a tinerilor și copiilor. Deși pare la distanță, este posibil să fie mai aproape decât credem.
Un mesaj relevant, despre pericole contemporane, adresat în special familiilor tinere nu poate fi transferat în zona unor conferințe exclusiviste, ci va trebui adoptat ca o normă. Nu poți echipa generația de azi să lupte cu fantomele trecutului, astăzi biserica secolului 21 are la orizont o paletă mult mai largă de noi pericole exterioare care nu au fost în generațiile trecute.
Lot și-a pierdut familia după ce a pășit dincolo de porțile Sodomei și chiar dacă ani de zile nu ne-am gândit că ni se poate întâmpla și nouă. Astăzi și dacă stai pe vârf de munte și ai un smartphone să știi că nu ești deloc departe de centrele mondiale de propagandă ale Sodomei moderne. Toți algoritmii rețelelor sociale au un pachet generos de propagandă LGBTQ.
Am lucrat cu diverse tehnologii încă din anii 2000, deci am 24 de ani de când folosesc pc-uri și îmi aduc bine aminte de limitările internetului de acum 20 de ani în urmă, însă astăzi internetul poate fi considerat pure evil (răul pur) din simplul motiv că poate fi accesibil nefiltrat de la vârste foarte fragede. Noua suzetă a copiilor este YouTube, TikTok și alte rețele sociale. Dragi părinți, nu lăsați copiii pe mâna nemiloasă a ideologilor LGBTQ sau al altor platforme care vă hrănesc copiii cu cele mai perverse imagini sau videoclipuri!
Nu pot trece cu vederea relax-ul pe care îl adoptă unii părinți în ce privește prezența copiilor lor pe rețelele sociale. Snapchat sau Instagram la o vârstă fragedă? Hmm.. de ce? Să nu vă mirați de depresie, în multe cazuri este legată de consumul direct de conținut online. Nu este atât de greu să setezi un parental control, însă din naivitate și ignoranță mulți părinți nu iau nicio măsură, chiar dacă încredințează copiilor telefoane inteligente la o vârstă nepotrivită.
Ce să mai spun de droguri? Învățământul public este din păcate un loc extrem de riscant din cauza ratei imense de copii și tineri care încep să consume stupefiante de la vârste din ce în ce mai fragede. Droguri de la 12 ani? Da, se poate. Când copilul tău devine dependent, Ministerul Educației dă din umeri. Șansa de recuperare este destul de mică fără niște eforturi considerabile. De aceea, dacă școala a devenit un loc atât de riscant, este mai bine să îți dai copilul într-un loc mai sigur, o școală privată sau de ce nu în sistem homeschooling. Știu că există riscul să nu ai un copil atât de ”educat”, dar este mai important să ai un om normal. Drogurile îți transformă cu ușurință copilul într-un monstru, iar dacă îl pierzi nimeni nu te va felicita pentru intenție, ci te va compătimi pentru deznodământ, iar de ajutat prea puțini vor veni în jurul tău când vor ști că ai în familie consumatori de droguri!
Propun câteva soluții.
1) Dacă ești părinte de preșcolari sau ai copii în clasele primare trebuie neapărat să ai grijă ce device-uri dai copiilor tăi. Nu permite folosirea internetului fără control parental sub nici o circumstanță. Ai grijă de internetul de acasă, computere, tablete, televizor etc. Interzicerea nu este o soluție, copiii se vor duce la alții să se uite la desene sau alte surse de divertisment, internetul trebuie monitorizat și controlat.
Ai grijă de influența LGBTQ în familia ta. Filtrează jucăriile, ai grijă la ce se uită copiii tăi. Ai grijă ce manuale și materiale primesc copiii tăi. O să fii surprins că printre cele bune, o să găsești materiale cu amprenta LGBTQ.
Nu uita că școala publică poate fi cea mai mare pierdere a familiei tale, acolo există cele mai mari pericole, cele mai distrugătoare anturaje, ținând cont cât de vulnerabili sunt cei mici sau adolescenții. Educația nu este atât de importantă atunci când cântărești bine lucrurile. Noi credincioșii nu ar trebui să glorificăm educația mai ales dacă există riscul să ne pierdem copiii. Astăzi există școli private sau de ce nu homeschooling, chiar dacă statul încă se opune sistemelor alternative de educație.
Nu în ultimul rând, creează o atmosferă deschisă discuțiilor în familie. Ținerea acestor subiecte tabu în familia ta posibil, să agraveze situația.
Nu lăsa subiectele dificile în grija celor de la școală sau de la biserică.
2) Dacă ești un lider / prezbiter / pastor informează-te. A vorbi generației tinere mereu de pocăință în termenii de gândire care cuprind păcatele obișnuite din cumunitatea ta (ex. vorbire de rău, certuri sau accentul pe chestiuni exterioare care privesc generația tânără) fără să înțelegi lumea în care trăiesc generațiile de copii / tineri nu faci decât să ignori problemele cele mai grave cu care se confruntă ei. Încearcă să înțelegi ideologiile care îi modelează zilnic, care sunt atacurile la care sunt supuși la școală sau atunci când consumă conținut online.
Dacă stă în puterea ta, ține cel puțin o predică lunară în biserica unde slujești despre pericolele din exterior (droguri, LGBTQ, internet și altele)
Nu uita că luptele cele mai aprige sunt din exterior. Din nefericire prea mulți dintre noi ne luptăm între noi fără să ținem seama că dacă nu avem comunități puternice în interior suntem deja învinși!
Wow, ce articol extraordinar!
Sunt româncă și sunt căsătorită cu un brazilian. Locuim în Brazilia. Avem 5 copii și îl așteptăm pe al 6-lea luna viitoare. Chiar am fost invitată să vorbesc într-o biserică despre educația copiilor și căutam un material bun. Artocolul tău m-a inspirat. Și eu ma gândeam sa vorbesc despre pericolele actuale în viețile copiilor noștri. Am mai abordat și eu tema “jucăriilor cu influență” și unii nu au luat în seamă alerta. Trebuie să continuăm să tragem alarma și să ne păzim copiii de aceste influențe maligne. Internetul și, mai ales, rețelele de socializare sunt mai nocive decât par. Foarte bine ai abordat aceste subiecte. Continuă să publici astfel de articole, poate unii părinți totuși se vor trezi înainte de a fi prea târziu.