Snapchat – o aplicații nocivă dar mai ales pe copii

Cum am renunțat la Facebook de ceva vreme, mă gândeam ce aș putea folosi ca înlocuitor. Sub nicio formă nu mai doresc să mai întorc la Facebook. Tot auzeam copiii vorbind de Snapchat, așa că m-am hotărât să o instalez și să o testez. După câteva zile de utilizare am făcut niște descoperiri care m-au șocat. În primul rând am descoperit mulți copii din comunitatea mea dar și dintre rudeniile mele foloseau această aplicație. În al doilea rând mulți dintre ei aveau locația activată așa că puteau fi urmăriți în timp real unde se află zi și noapte. Însă șocul cel mai mare a fost secțiunea Stories.

Ca să vezi ce postează prietenii la această secțiune trebuie neapărat să vezi conținutul pe care compania Snapchat ți-l oferă ca „hrană”. Deși mi se părea neadecvat din partea lor să-mi trimită o mulțime de „povești” având conținut imoral (în special o mulțime de femei tinere dezbrăcate), am rezistat tentației să o dezinstalez imediat. După mai multe încercări de a găsi pârghiile de control ale acestei aplicații, am ajuns la concluzia că interfața de utilizare nu oferă intenționaț posibilitatea de control al conținutului pentru ca profitul Snapchat să nu fie diminuat de eventualele măsuri ale consumatorilor.

În concluzie, având în vedere că Snapchat este o aplicație care țintește copiii, compania ar trebui trasă la răspundere pentru politica sa de conținut agresiv și pentru faptul că nu permite un control strict al materialele distribuite în secțiunea Stories. În nicio circumstanță această aplicație nu ar trebui permisă copiilor.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *